Cu pistolul în geantă, la vama Albiţa

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit ascuns, în bagajul personal al unui cetățean moldovean, un pistol cu bile marca ‘SMERSH’.

În de 26 august a.c., în jurul orei 01.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pasager într-un autocar ce efectua curse regulate pe relația Chișinău — București, cetățeanul din Republica Moldova Petru M., în vârstă de 23 ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, echipa comună a descoperit, în bagajul personal al tânărului, un pistol cu bile, marca SMERSH, de calibru 4,5mm. În interiorul pistolului se afla un încărcător cu 10 bile metalice și o butelie de gaz.

Cu privire la cele constatate, Petru M. a declarat că a cumpărat pistolul dintr-o piață din municipiul Chișinău, de la o persoană necunoscută, plătind suma de 800 lei moldovenești, cu scopul de a-l face cadou. Tânărul a mai adăugat că nu a avut cunoștință despre faptul că la intrarea în România trebuia să-l declare.

Pistolul și accesorii în valoare 550 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Vaslui.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.