Coronavirusul bate în retragere la Vaslui

În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 02 iunie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

68 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, 16 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, nicio persoană nu a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore, iar în carantină instituționalizată la data curentă se află 14 persoane, o persoană a fost carantinată în ultimele 24 de ore, nicio persoană nu a ieșit din carantină în ultimele 24 de ore, 160 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (33 de persoane internate în spital, decedate 19 persoane și 108 persoane externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 01.06.2020, peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și peste 50 de polițiști locali au desfășurat 9 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină ) în cazul a peste 940 de persoane. De asemenea, peste 40 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Totodată polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile și  sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

În contextul trecerii la Starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID -19, în ultimele 24 de ore, a executat 21 de misiuni și a folosit 47 de efective.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada Stării de alertă, distanțarea socială și măsurile de igienă.

Documente oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, în secțiunea Hotărâri și legislație.

Informații de interes public referitoare la prevenirea răspândirii noului coronavirus se regăsesc și pe site-ul web al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (https://www.cnscbt.ro/).

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.