Copil de un an și jumătate, la un pas să se înece într-un butoi din curtea locuinței

Un copil de un an şi şase luni a fost transportat, joi dimineaţă, la Spitalul Judeţean Vaslui, după ce a căzut într-un recipient cu apă din curtea locuinţei, în comuna Dăneşti.

„Poliţiştii de la Postul de poliţie Dăneşti au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 40 de ani cu privire la faptul că fiul său s-a înecat în curtea locuinţei. La faţa locului s-a deplasat medicul de familie, care a efectuat manevre de resuscitare şi a predat copilul unui echipaj medical solicitat să intervină la caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Loredana Stavăr.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

„Ambulanţa tip C1 de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitată în localitatea Emil Racoviţă, comuna Dăneşti, pentru efectuarea manevrelor medicale în cazul unui copil înecat. La faţa locului, echipajul medical a găsit un copil în vârstă de un an şi jumătate, pe care l-a preluat în starea de hipotermie, conştient şi l-a transportat la UPU Vaslui pentru îngrijiri suplimentare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Elvis Piruş.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul, în cauză fiind deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.