CONCURS – „Peneș Curcanul – renumit erou vasluian al Războiului de Întregire Națională”

Muzeul Judeţean ,,Ştefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează concursul cu tema „Peneș Curcanul – renumit erou vasluian al Războiului de Întregire Națională”. Concursul se va desfășura marți, 5 martie 2019, ora 12, în Sala Multimedia a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Scopul principal al acestei activități este de a crește interesul elevilor pentru istoria modernă și contemporană a României și, în special, pentru istoria Vasluiului. De asemenea, se dorește o mai mare apropiere a elevilor față de muzeu și față de personalitățile acestui județ care au avut contribuții majore în realizarea Marii Uniri de la 1918 și în menținerea României ca stat unitar și independent.

Concursul se va desfășura cu participarea unor echipaje de elevi de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, ambele din Vaslui, precum și a unui echipaj de la Școala Gimnazială „Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos.

Organizatorii acestui eveniment sunt prof. dr. Ramona – Maria Mocanu, directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui și muzeograf Anca Iuliana Iordachi.