Comunicat PNL: “3 luni de guvernare PNL vs. 3 ani de guvernare PSD”

Parlamentul a dat o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern care a cerut mai multă democrație pentru români, în beneficiul românilor. Această majoritate parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă. Guvernul PNL a fost demis pentru a fi blocat în a aplica pe viitor măsuri solicitate de societate, cu susținere masivă din partea românilor, dar care deranjează partide retrograde care nu mai au legătură cu cetățenii.

O majoritate toxică și retrogadă din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în 2 tururi, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea. Parlamentul arată că acționează împotriva voinței poporului român, pentru că peste 80% dintre români cer alegerea primarilor în 2 tururi, astfel încât cel care conduce comunitatea locală să-i reprezinte cu adevărat. Motivele pentru care este demis Guvernul puteau fi ridicate în fața Curții Constituționale, astfel încât ea să decidă dacă poate sau nu poate fi aplicată alegerea în 2 tururi la primari în acest an. Doar CCR putea stabili acest lucru, însă PSD a refuzat să se ajungă la CCR, preferând un act de negare al democrației.

 

Moțiunea de cenzură vine după:

  • 3 luni de guvernare PNL cu o cadență pe care România nu a mai văzut-o vreodată!
  • 3 luni de guvernare în care Guvernul liberal s-a pus în fața dezastrului pe care PSD-iștii l-au lăsat, în batjocura de guvernare pe care au produs-o în 3 ani de zile.
  • 3 luni de guvernare pentru a salva România din fața unei prăpastii, în care s-a luptat contra-cronometru, astfel încât românii să resimtă cât mai puțin din nenorocirile pe care PSD le-a pus la cale.
  • 3 luni de guvernare în care PNL a livrat neîncetat, după 3 ani de guvernare a PSD în care a irosit șanse istorice, a ratat oportunități pentru această țară care cu greu vor fi recăpătate.
  • 3 luni de guvernare în numele românilor, pentru români, după cei 3 ani de guvernare ticăloasă a PSD împotriva românilor, sfidând toate principiile democratice, sfidând vocea poporului, sfidând interesele noastre naționale.

 

În 3 luni de guvernare:

  • Guvernul liberal a arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară. Cu PNL la guvernare, alegerile s-au desfășurat civilizat, fără incidente, și aproape 1 milion de români din Diaspora au putut vota. Cu PSD la guvernare de fiecare dată votul a fost printr-un tertip sau altul împiedicat, blocat, descurajat.
  • PSD a umflat aparatul de stat cu pile și sinecuri politice, noi am scuturat copacul cu fructe otrăvite prin reducerea numărului de ministere la 16 și de-PSD-izarea instituțiilor publice.
  • Guvernul liberal a adus bugetul țării la un echilibru, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile, și toate celelalte indemnizații sociale. Asta după ce PSD a falsificat bugetul țării și NU a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut.
  • Guvernul liberal a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA, din concediile medicale, cu scopul de a adânci minciuna în privința deficitului bugetar. PNL a asigurat respectarea dreptului de proprietate al mediului privat. PSD a negat dreptul de proprietate, cu prețul de a afecta grav mediul de afaceri, respectiv soarta angajaților din mediul privat.

Președintele PNL și prim-ministrul interimar al Guvernului României, Ludovic Orban: “Noi am corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României! Nu doar că PSD este autorul acestei crime în economie, dar nu s-a lăsat până nu a încercat să blocheze soluțiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR. Da, uitându-ne înapoi astăzi suntem mulțumiți că am avut acest curaj nebun să preluăm guvernarea atunci când nimeni nu o râvnea, pentru că era complicat și dificil, cu multă muncă și multe riscuri. Am avut curajul de a face ceea ce e corect și esențial pentru această țară, într-un moment în care România se afla la răscruce, și numai noi am avut acest curaj!”

Departamentul de comunicare al PNL Vaslui