Colegiul Economic ”Anghel Rugină” a dat tonul festivităților de absolvire!

Miercuri, 2 iunie, la Sala Polivalentă Vaslui, a avut loc cursul festiv al promoției de absolvenți 2017-2021,  a Colegiului Economic ”Anghel Rugină” Vaslui. La eveniment au participat profesori, cei 179 de absolvenţi ai celor șapte clase din această generație,  părinți ai absolvenților, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Vaslui.  Au fost înmânate diplome de absolvire tuturor elevilor celor nouă clase absolvente, iar diriginții lor au strigat catalogul pentru ultima dată. Au ascultat cu toâii imnul academic “Gaudeamus” și au cântat celebra melodie “Ani de liceu”.  Ca în fiecare an, reprezentanții Primăriei Vaslui au premiat șefa de promoție de anul acesta, dar și-au manifestat gratitudinea și pentru șefii de promoție din generațiiile 2020 și 2022, cea din urmă preluând ”cheia succesului”, cu menirea de a duce mai departe prestigiul școlii.

În absența prof. Alexandru Filip, directorul liceului, implicat într-un proiect european, festivitatea a fost prezidată de prof. Mihaela Nițică, directorul adjunct, care a transmis elevilor mesajul conducerii unității de învățămînt în care, în urmî cu patru ani, tinerii de acum, cu vise și speranțe mărețe, intrau  doar ca niște copii timizi.

Primarul Vasile Pavăl, și viceprimarii Lucian Braniște și Cătălin Mândru au ținut să transmită câteva cuvinte participanților la festivitate:
”Mi-a fost dor de voi! Să vă întâlnesc în această postură, pentru că, știți, anul trecut l-am parcurs sub auspiciile unor evenimente nedorite. Dar, iată că, ușor-ușor, revenim la normal, normalitatea însemnând socializare, comunicare și prietenie. Îmi doresc din tot sufletul să redevenim ce am fost. Cu bucurie nestăpânită, umbrită doar de efectele nedorite ale acestor vremuri pandemice care fac imposibilă întâlnirea noastră în Centrul Civic, vin spre voi, dragi absolvenți, ca în fiecare an, cu gândul meu de satisfacție și mândrie față de acest eveniment important din viața noastră în primul rând, dar și în cea a părinților și dascălilor voștri. Este momentul în care țin să vă transmit tot curajul de care aveți nevoie în fața opțiunilor ce vă așteaptă oricare ar fi acestea. Voi vă cunoașteți cel mai bine și trebuie să vă alegeți drumul spre viața de adulți și de cetățeni. Ridicați–vă privirea spre viitor, cu speranță și încredere în puterile voastre. De acum înainte, visele sunt în mâinile voastre, iar voi, sunt convins, vi le veți îndeplini, căci maturitatea la care ați ajuns, valoarea și pregătirea căpătată în școală, vă vor fi sprijin și temeinicie. Depinde de voi cum veți înfrunta ziua de mâine.Nu am cum să nu mă opresc asupra celor care, cu trudă și răbdare, v-au dăruit din știința lor de carte, profesorii voștri, cei sub mâinile cărora v-ați format ca oameni și ca viitori profesioniști. Lor vreau acum să le mulțumesc cu aleasă considerație și recunoștință.Un gând special vreau să îndrept spre cei mai importanți oameni din viața voastră, părinții. Ei v-au pus la picioare efort, trudă și sacrificii necunoscute pentru ca voi să nu aveți altă grijă decât să vă pregătiți și să deveniți mândria vieții lor. Voi sunteți copiii noștri, vă iubim și ne lăudăm cu voi. Vă așteaptă mâine, o fereastră deschisă spre viață.Cred în voi și în reușita voastră și știu că mândria mea de acum va fi și mai mare atunci când, cu siguranța, vă veți întoarce, fie și doar pentru că Vasluiul înseamnă pentru voi … Acasă! Vă țin pumnii și vă doresc tot binele în viață!”, a spus primarul  Vasile Pavăl.

Acesta a oferit diplome și premii atât conducerii liceului, cât și șefei de promoție, Lidia Magdalena Ciulei, dar și șefei de promoție din clasa a XI-a, Maria Alexandra Adumitroaiei, care a primit  ”cheia succesului”  cu misiunea de a duce mai departe prestigiul liceului.

Togile aruncate în aer de liceeni, pe fundalul unei atmosfere în care au răsunat acordurile celebrului cântec ”Ani de liceu”au marcat  finalul  festivității, din care nu au lipsit emoțiile, lacrimile și chiar îmbrățișările.

Deți nici anul acesta Ziua Absolventului de Liceu nu a putut fi organizată în Centrul Civic, primarul orașului, Vasile Pavăl  ne-a asigurat că reprezentanâii Primăriei Vaslui vor fi prezenți la toate festivitățile de absolvire, oferind diplome, flori și mesajele lor de recunoștință pentru toți cei care, cu seriozitate și efort, au ajuns astăzi într-o etapă importantă a vieții lor. (Text/foto: Mihaela Zărnescu)