Codul Rutier, un mister pentru unii șoferi vasluieni!

În data de 10 august, ora 13:15, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu cadre ale Registrului Auto Român Vaslui, pe drumul național DN 24, pe raza comunei Albești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui. Acesta era condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Voinești, județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat un permis de conducere asupra căruia au existat suspiciuni de contrafacere, precizând că este emis de autoritățile din Italia.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,”uzul de fals” și ” falsul material în înscrisuri oficiale (sub aspectul complicității)”.

**

În aceeași zi, 10 august, ora 18:55, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Chițcani, comuna Costești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în străinătate.

Întrucât conducătorul autoturismului, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Galați, județul Galați, prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital, însă a refuzat prelevarea de probe biologice pentru stabilirea concentrației de alcool pur în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

***

Marți, 11 august, ora 16:45, polițiștii Biroului Poliției Rutiere Huși au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 29 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, a fost acroșată de un autoturism în zona intersecției străzilor Cotroceni și Corni.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a persoanei vătămate, care a refuzat transportul la spital, pentru primirea de îngrijiri medicale.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că, la efectuarea manevrei de mers înapoi, conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Vaslui nu s-a asigurat corespunzător, ocazie cu care ar fi acroșat cu roata dreapta-spate persoana vătămată,  în timp ce aceasta se afla angajată în traversarea părții carosabile în mod regulamentar, pe la colțul străzii. Ulterior, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii evenimentului rutier fără încuviințarea poliției.

Polițiștii l-au identificat și depistat la adresa de domiciliu pe bărbatul în vârstă de 57 de ani, din Huși, județul Vaslui, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Acesta a fost condus pentru recoltarea de probe biologice la Spitalul Municipal Huși.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ”vătămare corporală din culpă” și ”părăsirea locului accidentului” .

*** *

În dimineața zilei de 12 august, ora 07:05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Poliției Rutiere Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător prezenta halenă alcoolică.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, din comuna Văleni, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.