[FOTO/VIDEO] Cod roșu de intervenție după ce un microbuz cu 16 persoane s-a răsturnat. O persoană decedată

UPDATE 

In microbuz se aflau 16 persoane, după cum urmează: – 10 persoane transportate la spital (șapte la UPU Vaslui, una cu elicopterul la Iași și două la Bârlad); – o persoană decedată; – cinci persoane au fost evaluate la fața locului și nu necesită transport la spital. 14 din cei 16 pasagerii erau din Tulcea si veniseră în județul Vaslui pentru a vizita o mănăstire, iar pe drum au mai luat „la ocazie” încă două persoane. Într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, șoferul microbuzului a pierdut controlul vehicului care s-a răsturnat. Persoana decedată este o femeie în vârstă de 58 de ani, din Tulcea.

Știrea inițială

Duminică dimineața, un apel la 112 anunţă un teribil accident petrecut pe Drumul Judeţean (DJ) 245, între localităţile  Florești și Morăreni, . Un microbuz cu 16 persoane s-a răsturnat, iar o persoană este încarcerată.

La Pompieri s-a dat alarma, la Ambulanţă, la fel. În numai câteva minute, s-a decretat Cod roşu, o procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp. Planul roşu de intervenţie este activat dacă au rezultat un număr de minimum opt victime cu afecţiuni grave sau 12 victime cu orice fel de afecţiuni.

La fața locului sunt mobilizate un echipaj de descarcerare, două autospeciale complexe de stingere si descarcerare, o ambulanță de victime multiple, trei echipaje SMURD și echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).  Din primele informații o persoană a fost găsită decedată, alte 12 rănite au fost  transportate la spital și trei nu necesită îngrijire medicală. Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.