Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru două județe și o alta Cod galben pentru 24 de județe, valabilă sâmbătă între orele 9:00-18:00.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de sâmbătă (12 august) valul de căldură va persista în zonele joase de relief din sudul, centrul și estul teritoriului, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Vor fi sub Cod portocaliu județele Mehedinți și Dolj, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 38-39 de grade.

De asemenea, în Muntenia, nordul și estul Olteniei, sudul Banatului și în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, disconfortul termic se va menține ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade.

Vor fi sub Cod galben județele Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani, Ilfov și municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.