Cisternă cu 27 de tone de motorină, răsturnată

În cursul acestei dimineţii, în jurul orelor 0407, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost alertat pentru a interveni la un accident de circulaţie rutieră cu implicare de încărcături periculoase / explozive.

Patru autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o freză multifuncţională, o ambulanţă SMURD tip B2 şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă de la Detaşamentele de pompieri Vaslui, Bârlad şi de le Secţia Huşi s-au deplasat în localitatea Chersacosu a comunei Drânceni, pe Drumul European 581, pentru a interveni la un accident rutier care implica o autocisternă ieşită în decor, răsturnată pe o parte, care transporta aproximativ 27 de tone de combustibil – motorină. În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime, dar autoocisterna prezenta scurgeri de motorină.

Pe parcursul intervenţiei s-au asigurat atât măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor în funcţie de riscul pe care îl prezenta încărcătura periculoasă / explozivă, cât şi pe timpul transvazării motorinei într-o altă autocisternă.

Intervenţia a durat mai mult de opt ore şi a fost condusă de către inspectorul şef şi grupa operativă a ISUJ Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.