Centura Vaslui va deveni stradă de incintă și va fi modernizată

Centura ocolitoare a municipiului Vaslui va deveni stradă de incintă şi va fi modernizată în perioada următoare.

‘Dacă totul se va derula conform proiectelor pe care le avem în vedere, varianta va deveni o stradă de incintă, nu va mai avea statut de stradă marginală, dar va fi în continuare artera pe care se va desfăşura traficul greu. În zona variantei se va deschide un nou supermarket, se vor amenaja un bazar nou şi un târg de maşini, vor fi construite de un dezvoltator imobiliar aproximativ 300 de apartamente – deci va fi o dezvoltare masivă – iar strada va fi flancată de mai multe obiective. Odată cu finalizarea acestor obiective, vom demara şi proiectul de reabilitare a variantei’, a declarat Vasile Pavăl.

Referitor la problema legată de lipsa locurilor de parcare în condiţiile în care numărul autoturismelor din municipiu a crescut foarte mult, primarul a declarat că vor fi create străzi cu sens unic, astfel încât pe o direcţie de mers să poată fi parcate maşini.

‘În cursul anului trecut au fost create peste 200 de locuri de parcare. Odată cu reabilitarea unor străzi situate între blocuri s-au lărgit spaţiile de parcare deja existente şi au fost amenajate locuri noi, dar numărul acestora nu este suficient. Există reglementări foarte clare din partea Uniunii Europene privind suprafaţa de spaţiu verde, iar noi nu putem, oricât am dori, să construim parcări în detrimentul spaţiilor verzi din oraş. Strategia noastră pentru viitorul apropiat este să transformăm mai multe străzi în artere cu sens unic, astfel încât pe un sens de mers să poată fi parcate maşini’, a afirmat Pavăl.

Sursa Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.