Cele mai frumoase mașini de epocă, la Retroparada Primăverii 2018,Vaslui

 Expoziţiile de maşini de epocă, organizate primăvara și toamna  în centrul Vasluiului, au devenit deja o tradiţie. La sfârşitul  acestei săptămâni, vasluienii au fost invitaţi din nou în Centrul Civic, la „Retroparada Primăverii”, unde au putut admira  autoturisme aparţinând unor colecţionari şi pasionaţi de vehicule istorice din judeţ.

Notă distinctă printre mașinile din expoziție a făcut  un ARO IMS M461, fabricat în 1974, primul vehicul de teren asamblat în România postbelică de către ARO,specific prin caroseria cu două uși și prelata cu care este acoperit.  Folosite de Armata Română, vehiculul expus la Vaslui avea încă dotările necesare: lopată, târnâcop, bidoane de benzină și chiar, am descoperit în interior, o cască, o pușcă și două cufere, toate obiecte de colecție.

Vedeta expoziției a fost și de această dată, cea mai veche mașină: un Austin Twelve, din 1935, o apariție inedită, desprinsă din filmele din perioada interbelică. Mașina, folosită dealtfel intens ca taxi în Anglia, finisat în albastru și căptușită în roșu a atras nu numai atenția celor mari, dar și a celor mai mici.

“Pasiunea pe care o avem pentru automobilele de epocă ne reuneşte an de an într-un eveniment pe care îl aşteptăm cu toţii. Având experienţa ediţiilor anterioare, ştim că vasluienii sunt mari admiratori ai vehiculelor retro şi suntem încântaţi că şi anul acesta au venit foarte mulţi să se bucure şi să admire alături de noi o serie de modele unice. Încercăm să salvăm ce mai putem salva.  În județ există un număr mai mare de mașini de epocă și, în toamnă, sperăm să le putem aduce pe toate, în intenția de a crea cel mai mare eveniment de acest gen, care a avut loc până acum în județ. Tot  în acest an, ne-am propus să organizăm un eveniment ”Fabricat în România”, o expoziție cu marcă românească, alături de care își vor găsi locul nu numai automobile, ci și biciclete, motociclete, un autobuz chiar. Alături de acestea vom expune și alte obiecte reprezentative pentru generațiile ’60 -’80”,ne-a spus Iulian Jalbă, secretarul Retromobil Club Vaslui.

Timp de două ore, vasluienii au avut ocazia să admire vehiculele retro, fără să rateze ocazia de a face cât mai multe fotografii.

Show-ul a fost organizat de Retromobil Club România, la nivel naţional, desfăşurându-se simultan în 21 de oraşe din ţară cu participarea a peste 1.000 de automobile, motociclete, camioane şi autocare mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionaţi din întreaga ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.