Căutările celor doi minori dispăruți ieri, continuă și astăzi

Peste 300 de pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, voluntari desfășoară acțiuni de căutare a celor doi copii din Micești, județul Vaslui, dispăruți de acasă în cursul zilei de ieri.

Ieri, în jurul orei 16.00, doi minori din Micești, comuna Gherghești, o fetiță în vârstă de 4 ani și un băiat de 3 ani, au dispărut de acasă. După aproximativ patru ore de căutare, părinții au anunțat, prin intermediul Numărului Unic pentru Apeluri Urgență 112, dispariția celor doi minori.

În cel mai scurt timp, forțele Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat și au demarat acțiunile de căutare a celor doi. Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de lăsarea întunericului, suprafața mare de căutare, terenul variat, dar și de ploaia abundentă. La acțiunile de căutare forțele de intervenție au utilizat și câini de urmă, iar pe parcursul nopții au fost folosite autospeciala prevăzută cu tehnică de termoviziune și aparate de vedere pe timp de noapte.

În această dimineață, echipele de intervenție au fost înlocuite și suplimentate progresiv. De asemenea, echipajelor din teren li se vor alătura 40 de militari aparținând Unității Militare Bârlad, iar un elicopter MAI este pregătit pentru efectuarea recunoașterii din aer, dacă condițiile meteo vor permite.

Misiunile pentru găsirea copiilor se desfășoară, în principal, în pădurea din vecinătatea locuinței unde au fost văzuți ultima oara, fiind luate în considerare și alte direcții de căutare.

Echipele mixte de pompieri, polițiști, jandarmi și voluntari cercetează zona la pas, dar și cu autospeciale de intervenție și autoturisme de teren. Totodată, la fața locului se află un echipaj medical care este în măsură să acorde asistența medicală de urgență după găsirea celor doi. Prefectul județului Vaslui monitorizează îndeaproape desfășurarea acțiunilor de căutare, mobilizând în această misiune un număr  foarte mare de forțe, inclusiv localnici și voluntari. Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează integrat și depun toate eforturile în scopul salvării celor doi copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.