Cât mai costă un buletin fals la moldoveni? 150 de euro….

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă asupra unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franţa.

În data de 18 martie, în jurul orei 13,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul din R. Moldova I. B., în vârstă de 41 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanelor, în urma căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă, asupra bărbatului în cauză, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată propria fotografie.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la un cetăţean român ale cărui date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 150 de euro şi că urma să folosească documentul pentru a ocupa mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la I.B. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.