Captură “record” a Poliției Vaslui: au confiscat 1.4 metri cubi de lemn

“În ziua de 24 ianuarie, în intervalul orar 12:00 și 20:00, 10 polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Secției 1 Poliție Rurală Vaslui – au desfășurat o acţiune polițienească, pe raza de competență a secției, respectiv comunele Albești, Costești, Deleni, Pușcași, Poienești, Ivănești, Pungești, Gîrceni și Dragomirești.

Prin desfășurarea acțiunii s-a urmărit depistarea, identificarea şi sancționarea celor care încalcă prevederile legale, axate, în principal, pe identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care efectuează activități de transport material lemnos fără documente legale, prinderea în flagrant a persoanelor care sustrag material lemnos din pădurile particulare dar și din cele aflate pe domeniul statulu, respectiv pe verificarea legalității operațiunilor derulate de societățile comerciale care desfășoară activități de comerț cu cherestea.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificate 64 de vehicule, 35 de căruțași și legitimate peste 120 de persoane.

De asemenea, polițiștii au aplicat un număr de 58 sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), 12 pentru abateri prevăzute de Legea 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și 6 pentru abateri la alte acte normative. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 15.000 de lei.

A fost ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 1.4 metri cubi lemne, în valoare de peste 320 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de proveniență.

Totodată, cu ocazia acțiunii, a fost constatată si o infracțiune privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – faptă prevăzută de art. 336  alineatul 1 din Codul  penal.  (A  fost depistat un bărbat de 46 de ani,  din comuna Dragomirești, care se deplasa pe drumul județean DJ243, pe raza localității Rădeni, comuna Dragomirești, la volanul unui autovehicul înmatriculat în județul Timișoara. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei).” se arată într-un comunicat trimis de Inspectoraul de Poliție Județean ( IPJ) Vaslui.