Capitala și 38 de localități din 15 județe, afectate de vremea rea de noaptea trecută

În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de miercuri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală și în 38 de localități din 15 județe: Alba, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui și Vâlcea, informează IGSU.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din cinci locuințe și 23 curți inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare și au fost îndepărtați 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcție căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperișuri ale unor imobile au fost parțial sau total afectate.

În Capitală, pompierii au îndepărtat 13 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe șoseaua Viilor, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un arbore rupt de vânt.

În județul Ilfov s-a acționat pentru extragerea apei din 8 gospodării, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și pentru îndepărtarea elementelor instabile ale unui acoperiș.

Circulația rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuți pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităților Orlești și Ionești (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tușnad (HR) și a unui panou publicitar în Deva (HD).

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

În prezent se acționează în localitățile afectate de vremea rea pentru îndepărtarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice și evaluarea pagubelor produse.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.