Campanie de împădurire, cu ocazia „Lunii Pădurii”

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, în parteneriat cu Direcţia Silvică, organizează, cu ocazia „Lunii Pădurii”, o campanie de împădurire a unei suprafeţe din fondul forestier al Ocolului Silvic Băceşti.

Pădurile, prin funcţiile de protecţie şi socio-economice pe care le îndeplinesc, constituie, indiferent de forma de proprietate, o avuţie de interes naţional de care trebuie să beneficieze întreaga societate şi necesită asigurată o gestionare durabilă, prin stabilirea de măsuri eficiente de administrare, îngrijire, exploatare raţională şi regenerare. Pentru a marca ‘Luna Pădurii’, angajaţii Agenţiei vor participa la o campanie de împădurire în comuna Băceşti. Îi invităm pe toţi iubitorii şi ocrotitorii pădurii să se implice activ în astfel de acţiuni pentru a ne bucura împreună de un mediu curat şi sănătos’, a declarat, luni, directorul executiv al APM Vaslui, Mihaela Budianu.

‘Luna Pădurii’ este un eveniment silvic şi ecologic sărbătorit în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie, care are drept scop sensibilizarea publicului cu privire la importanţa pădurilor şi a rolului esenţial pe care acestea îl au în menţinerea echilibrului ecologic.