Bucurii de la copii, pentru copii

Sunt mici, dar au suflet mare. Şi cu tot entuziasmul vârstei, dublat de bucuria de a oferi altor copii un zîmbet, au plecat la drum, la prima oră a dimineţii, încărcaţi de daruri. Este vorba de elevii clasei a II-a D, de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Vaslui care, vineri, 16 decembrie, au poposit la Şcoala cu clasele I-IV Rediu, pentru a face o bucurie copiilor de acolo. Le-au oferit  elevi lor din clasele I-a şi a II-a de acolo, cutii mari, frumos împachetate, pline cu surprize: hăinuţe, jucării, dulciuri.

„La o oră de dezvoltare personală, copiii au întrebat de ce noi, cei din clasă, nu dăruim copiilor mai necăjiţi. Am tăcut atunci, dar am relatat discuţia la şedinţa cu părinţii. Aceştia, care sunt foarte săritori, ne-au ajutat să realizăm proiectul iniţiat de copii. Ca drept dovadă, astăzi ne aflăm aici, la Şcoala din Rediu, la o activitate făcută din inimă, cu dăruire. Copiii  învăţă astfel să dăruiască, să se implice, să facă voluntariat,  şi speră ca exemplul lor să fie urmat şi de cei din jur. Am ales Şcoala Rediu, pentru că am fost aici la o lecţie deschisă , am apreciat isteţimea acestor copii, dăruirea învăţătorului şi am aflat atunci şi de problemele pe care le au familiile acestor copii ”, ne-a spus  Gianina Buguleţ, învăţătoarea clasei a II-a D.

„Sunt daruri care, pentru copiii de aici, înseamnă foarte mult. Majoritatea provin din familii cu probleme sociale, din familii numeroase, pentru care o hăinuţă de calitate sau o jucărie înseamnă un lux. În schimb, copiii vin la şcoală, sunt cuminţi, frumoşi şi au rezultate bune. Cumva încercăm să îi convingem că şansa lor de a avea o viaţă mai bună este să înveţe. Noi nu putem decât să le mulţumim copiilor care au înfruntat o dimineaţă geroasă pentru a veni aici, încălzind sufletele altor copii, mulţumim părinţilor acestor copii şi, nu în ultimul rând, doamnei învăţătoare Gianina Buguleţ”, a spus Laurenţiu Tolontan, învăţător la clasa a II-a la Şcoala Rediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.