Biciclişti ajunşi la spital, din cauza neatenţiei

Astăzi, doi bicicliști au fost transportați la spital suferind vătămări corporale ca urmare a unor accidente de circulație, datorate propriei neatenţii

În această dimineață, Poliția municipiului Bârlad a fost sesizată despre faptul că pe DJ 244, pe un sector de drum situat în afara localității Gara Banca , a avut loc un accident de circulație soldat cu r[nirea unui biciclist. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au  au stabilit că un bărbat de 34 ani, din comuna Banca conducea un autovehicul, având direcția de deplasare Gara Banca către DE 581. La un moment dat a acroșat un biciclist, în vârstă de 27 ani, din comuna Viișoara, care avea aceeași direcție de deplasare, dar nu s-a asigurat corespunzător în momentul în care a intenționat să schimbe direcția de deplasare către stânga. Victima  a fost transportată la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, unde a fost diagnosticată cu „policontuzii”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice.

Tot astăzi, Polițiștii Biroul Rutier Bârlad au efectuat cercetări la locul producerii unui alt accident de circulație, în urma căruia un alt biciclist, de 63 de ani, a suferit vătămări corporale. Accidentul s-a produs pe strada Tecuciului, din municipiul Bârlad, unde un biciclist, în vârstă de 63 ani, din Bârlad nu s-a asigurat la schimbarea direcției de deplasare către stânga și a fost acroșat de un autovehicul condus de S. Ardelean, în vârstă de 23 ani, din localitatea Munteni, județul Galați, care circula dinspre centrul orașului către Tecuci. Biciclistul a fost transportat la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral și contuzie cervicală”.

“Nesemnalizarea şi neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga şi la plecarea de pe loc, neacordarea de prioritate la trecerea autovehiculelor sunt abateri care constituie principalele cauze ale evenimentelor rutiere cu biciclişti. Folosirea bicicletei pe timpul nopţii sau în condiţii meteorologice nefavorabile, mai ales dacă nu este echipată corespunzător cu mijloace de semnalizare, reduce posibilitatea conducătorilor auto de a-i sesiza pe biciclişti. Aceasta este de asemenea o cauză în producerea de accidente rutiere cu victime din rândul bicicliştilor”, a precizat Loredana David, lucrător în cadrul Compartimentului de Relaţii Publice din cadrul IPJ Vaslui.

Pentru a preîntâmpina producerea unor accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri recomandă bicicliştilor să adopte o conduită preventivă în trafic.

Se interzice conducătorilor de biciclete:

  • să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
  • să circule în timp ce se afla sub influența alcoolului;
  • să circule pe partea carosabila în aceeași direcție de mers, dacă există o cale laterală, o potecă sau un acostament practicabil, ce poate fi folosit;
  • să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă;
  • să circule pe alte benzi decât cea de lângă bordura sau acostament, cu excepția cazurilor în care, înainte de intersecție, trebuie sa se încadreze regulamentar pentru efectuarea virajului la stânga;
  • să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii pana in zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.