Biblioteca Județeană a marcat 172 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, prin expoziții și recitaluri de poezie

În această săptămână, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a marcat în împlinirea a 172 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale, printr-o serie de activități specifice: expoziții tematice și recitaluri de poezie.

     În cadrul expoziției aniversare ”Cuvinte despre Eminescu- selecție de articole din revistele de altădată”, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui își invită cititorii să descopere  publicații din anii 1914 – 1969, existente în colecțiile Sălii de lectură și periodice, cu articole despre viața și opera lui Eminescu, scrise de oameni de seamă, precum Titu Maiorescu, Tudor Arghezi, George Călinescu, Alexandru Vlahuță, Gheorghe Bogdan-Duică, Ioan Slavici, Alexandru Dima. Dintre revistele expuse în Holul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, menționăm ????̦? ????̂??????̆, ?̂??????̆?? ???̦???, ????? ????, ?????????? ????????, ???̦?? ???????, ???????, ??????? ??????̦????? ??????, ?????̆??.

Cea de-a doua expoziție, ”Ca un Luceafăr am trecut prin lume” include o selecție de cărți scrise de și despre Eminescu, din fondul Sălii de lectură și periodice, în timp ce, ultima expoziție, realizată cu volume din colecțiile Sălii de împrumut la domiciliu pentru adulți, marchează Ziua Culturii Naționale.

Sub genericul ”????? ?????, ????? ????….” , cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu,  Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat, în două zile consecutive,  în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ion Mincu”  Vaslui, dar și cu Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui, câte un recital din lirica eminesciană, dedicat poetului. Elevii au putut cunoaște detalii din viața și activitatea poetului național, precum și operele reprezentative, prezente în colecțiile bibliotecii.