Berezeni, pentru o zi “capitala” dansului și copilăriei fericite

Ieri,  6 mai,  a avut loc la Berezeni cea de-a 15-a ediție a Festivalului- Concurs ,,Cine știe dans, câștigă!”, organizat de Grădinița cu P.N. Nr. 2 Berezeni – Școala Gimnazială ,,Anastasie Fătu”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Palatul Copiilor Vaslui, Grădinița cu P.P. Nr. 1 Huși, Colegiul Economic ,,Anghel Rugină” Vaslui si Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Vaslui.

Concursul diversifică și amplifică activitatea cultural- artistică, asigurând o dezvoltare fizică armonioasă a copiilor și o integrarea socială cu ajutorul dansului, promovând talentul copiilor și munca lor alături de cadrul didactic.

Plecând de la faptul că dansul, răspunsul frumos și natural al unui copil, reprezintă una dintre cele mai plăcute activități care se învață, se practică și se folosește în scop profesional, peste 200 de copii din Berezeni, Vaslui, Hoceni și Hurdugi au trăit emoția mișcării și s-au întrecut în coregrafii complexe, spectaculoase, emoționante.

Fie că vorbim de dans popular, dans popular stilizat/ etno, fantezie coregrafică, vals, dans modern, dans tematic sau dans de caracter, spectacolul a fost unul desăvârșit și formațiile s-au prezentat la un inalt nivel artistic.

Coordonatorii festivalului au fost: prof. Zoica Popescu – Inspector pentru Educație Timpurie, ed. Nedelcu Ioana – Grădinița cu P.N. Nr. 2 Berezeni.

,,A fost o zi absolut minunată, copiii au făcut un spectacol de neuitat și Berezeni  a fost pentru o zi „capitala” dansului. M-am bucurat să văd că după un efort  deosebit rezultatele au fost unele pe măsură. Felicit din suflet formațiile, le mulțumesc colegilor pentru  participare și pentru că s-au întrecut pe sine în pregătirea copiilor și le mulțumesc de asemenea părinților pentru implicare deosebită “, a declarat directorul festivalului – ed. Nedelcu Ioana.

Prof. Elena Anușca Doglan, președinta Asociației  Județene ,,Sportul pentru Toți” Vaslui,  membru în comisia de organizare a Festivalului, cea care a reprezentat Palatul Copiilor Vaslui-Cercul de dans modern si contemporan cu doua numere coregrafice in Concurs, a declarat la rȃndul ei: ,,Este o realizare deosebita pentru comuna Berezeni. Se demonstrează ȋncă odată că  aici sunt oameni harnici, care fac eforturi  oricȃt de mari ca să-și educe frumos copiii. Felicitări d-rei ed. Ioana Nedelcu și tuturor celor care s-au implicat ȋn buna organizare a acestui eveniment.”  Ed. Ioana Nedelcu, Gradinița nr. 2 Berezeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.