Băutura, bat-o vina! Vasluieni prinși matoli la volan

În dimineața zilei de ieri, la ora 07:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ243, pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Perieni, județul Vaslui, se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

În aceeași zi, la ora 13:00, polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașului Murgeni – Secția 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier, pe raza localității Mălușteni, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 38 ani, din localitatea Mălușteni.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că, în baza de date,  persoana în cauză figurează cu mențiunea că are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.

În cursul zilei de astăzi, la ora 07:30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere a depistat în trafic, pe raza municipiului Bârlad, un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului de 30 de ani din Bârlad a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 30 ani, din Bârlad, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

  Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

 Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.