Bătrână carbonizată în urma unui incendiu

Sâmbătă noaptea, pompierii militari din cadrul Secției Huși au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Ghermănești, comuna Drânceni. Întrucât era posibil ca în incendiu să fi fost surprinsă o persoană, la fața locului a fost deplasată și o ambulanță SMURD tip B2, cu echipaj de prim ajutor.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în două camere și prin ardere generalizată la nivelul acoperișului. Exista riscul de propagare a incendiului la alte două camere și la o anexă gospodărească.
După ce s-a pătruns în interior, pompierii au găsit într-una dintre camere o persoană carbonizată. Victima, o femeie în vârstă de 86 ani era o persoană greu deplasabilă, aceasta fiind îngrijită de o altă persoană din localitate. După descoperirea trupului victimei, persoanei care o avea în grijă i s-a făcut rău. Aceasta a primit primul ajutor la fața locului, dar după aproximativ 35 minute a refuzat să fie transportată la o unitate medicală.

După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 90 metri pătrați acoperiș din tablă și țiglă pe astereală din lemn, două camere și bunurile aflate în interior. A fost degradată o cameră și anexa gospodărească.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.