Bârlădenii, “disciplinaţi” de Poliţia Rutieră

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au acţionat la sfârșitul săptămânii pe raza municipiului Bârlad pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere privind oprirea și staționarea autovehiculelor pe drumurile publice, precum și a celor care nu respectă regulile privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, prin locurile special amenajate şi semnalizate. De asemenea, polițiștii au acționat și pe linia indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin loc nepermis.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 283 de sancţiuni contravenţionale participanților la trafic care nu au respectat normele rutiere, în valoare totală de 27.050 de lei. Dintre acestea, 165  au fost aplicate conducătorilor auto pentru oprire neregulamentară.

De asemenea, 36 de pietoni au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor privind traversarea drumurilor publice.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere, nouă dintre acestea pentru neacordare de prioritate, patru pentru depășire și 2 pentru alte abateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.