Bârlădeanca Mirela Petcu, premiată la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Marți, 15 ianuarie, la Ateneul Român

Marţi, 15martie, la Ateneul Român s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Evenimentul, organizat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), celebrează Ziua Mondială a Asistenţei Sociale şi recompensează performanţă şi excelenţă celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social în  perioada  2020-2021.

La această ediție, fiecare sucursală teritorială a CNASR a avut dreptul să nominalizeze un singur asistent social sau o personalitate locală care a avut o contribuţie remarcabilă în perioada pandemică 2020-2021.  Premiile ce au fost acordate în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, ediția a VIII-a, 2022 sunt: asistentul social al perioadei 2020 – 2021, asistenţi sociali ai perioadei 2020 – 2021 și personalităţi care s-au remarcat în perioada 2020-2021.  

Premiul asistentul social in perioada pandemiei, distinctie acordata in cadrul Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala a ajuns la Vaslui.

”Suntem mandri si, deopotriva, onorati de reusita colegei noastre Mirela Petcu, de profesie asistent social, sef al Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Dizabilitati din Barlad. Pe parcursul ultimilor doi ani, activitatea de asistenta sociala de la nivel judetean a fost expusa uneia dintre cele mai grele provocari! Desi foarte putin vizibili, angajatii din centrele rezidentiale s-au dedicat pana la sacrificiul personal si familial pentru a proteja sanatatea si riscul de infectare cu SarsCov 2 a unora dintre cele mai vulnerabile persoane -copiii, adultii cu dizabilitati si persoanele varstnice ocrotite in sistem rezidential. Mirela Petcu este expresia cea mai elocventa a intregii activitati de sociala din judetul Vaslui in perioada pandemica! Felicitari pentru acest premiu binemeritat!”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale de asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui.

”Pandemia de coronavirus a fost pentru asistenţii sociali o perioadă plină de provocări . În această perioadă au fost foarte multe exemple din munca asistenților sociali care au demonstrat cât de importantă este această profesie. Oricât de dificile au fost circumstanțele, asistenții sociali au asigurat beneficiarilor lor servicii profesionale în situaţii deosebite. Asistenții sociali au arătat mai mult ca niciodată că sunt rezilienți și dedicați muncii lor. Pentru aceste fapte asistenţii sociali merită toată recunoştinţa umană dar mai ales profesională! ”, a spus Doru Buzducea, președintele CNAS.