Bărbat din Laza mort din cauza caniculei

Un bărbat de 48 ani, din satul Sauca, comuna vasluiană Laza, a murit sâmbătă după-amiază, după ce a lucrat la câmp în condiții caniculare, i-a venit rău și a fost preluat de un echipaj SMURD Vaslui cu o hipertermie de 42,5 grade, a declarat, duminică, dr. Alexandrina Ciubotari din cadrul SMURD Vaslui.

Potrivit sursei citate, echipajul SMURD a găsit victima în stop cardiorespirator, însă în urma manevrelor de resuscitare a reușit să-i repornească inima. În momentul când a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Vaslui, bărbatul a intrat din nou în stop cardiorespirator, medicii l-au resuscitat timp de 45 de minute, dar în cele din urmă au declarat decesul.

„Pacientul a fost preluat sub manevre de resuscitare, stabilizat și adus la UPU. Aici a prezentat al doilea stop, s-au făcut manevre 45 de minute, nu a răspuns, declarându-se decesul. Pacientul a lucrat în această zi, în condiții caniculare. Acasă s-a deteriorat starea lui neurologică și a intrat în stop. La preluare, pacientul avea hipertermie 42,5 grade temperatură. Căldura a fost de vină. Populația nu ține cont de atenționări și ne confruntăm cu victime la acest moment”, a spus Ciubotari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.