Bărbat din Berezeni prins la braconaj piscicol

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au înapoiat mediului natural circa 40 de peşti pe care un bărbat din Berezeni, Vaslui îi prinsese cu o unealtă comercială de pescuit tip prostovol. 

Ieri, 17 noiembrie 2020, în jurul amiezii, forțele de ordine din cadrul Sectorului de Poliției de Frontieră Berezeni, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, au prins un bărbat din județul Vaslui care pescuia într-o reversare a râului Prut. Acesta folosea o unealtă comercială de perscuit tip prostovol.

„În data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor misiuni specifice în zona de competenţă, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană de sex masculin, care pescuia într-o revărsare a râului Prut, folosind o unealtă comercială de pescuit tip prostovol. Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea acestuia, stabilind că este un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Vaslui”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Berezeni.

De asemenea, polițiștii de frontieră au depistat faptul că individul capturase nu mai puțin de 40 de bucăţi de peşte viu, din specia caras.