Bărbat din Albești “săltat” pentru contrabandă cu arme

La data de 14 noiembrie, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 39 ani, din comuna Albești, județul Vaslui, bănuit că ar fi achiziționat, fără drept, arme neletale și muniție.

La locuința bărbatului au fost depistate, ca fiind deținute ilegal, 2 arme neletale supuse autorizării de tip sportiv, cu aer comprimat, de calibru 5,5 și respectiv 4,5 mm, precum și recipiente cu aer comprimat, procurate de către bărbat în cursul anului 2020, din Anglia, și introduse ulterior, fără drept, în țară. Cele două arme, împreună cu muniția, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de acesta s-a continuat urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, urmând a fi propusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.