Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Autospecială SMURD rămasă împotmolită la Delești; pacientul a decedat - Ziarul de Vaslui

Autospecială SMURD rămasă împotmolită la Delești; pacientul a decedat

O autospecială de Terapie Intensivă Mobilă solicitată să intervină în cazul unui bărbat de 51 de ani din comuna Deleşti, aflat în stare de inconştienţă, a rămas împotmolită pe un drum comunal, pacientul decedând ulterior, au informat reprezentanţii ISU Vaslui.
Potrivit sursei citate, Detaşamentul Vaslui a intervenit cu un autocamion pentru a scoate autospeciala TIM din noroi.

“Autorităţile locale s-au mobilizat, punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziţie prin intermediul autorităţilor locale. Din păcate, la faţa locului, medicul nu a mai putut face nimic pentru pacient, acesta fiind declarat decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Ploile căzute în ultimele ore au creat pagube în mai multe zone din judeţul Vaslui. Mai multe curţi au fost inundate, iar circulaţia pe unele drumuri a fost îngreunată. De asemenea, peste 500 de locuinţe au rămas fără energie electrică.

COMUNICAT ISU

În data de 25.05.2019, prin numărul unic 112, la ora 05.55 s-a primit un apel prin care se anunța faptul că în localitatea Albești, comuna Delești, județul Vaslui, membrii unei familii au găsit în locuința proprie un pacient în vârstă de 51 ani, aflat în stare de incoștiență.  Imediat, la fața locului a fost trimisă o ambulanță T.I.M. (Terapie Intensivă Mobilă). Pe DC 105, la ora 06.15, din cauza aluviunilor aduse de șuvoaiele formate în urma precipitațiilor căzute în cursul nopții, ambulanța nu a mai putut înainta. Situația a fost imediat raportată în dispeceratul unității, care a încercat să i-a legătura cu autoritățile locale pentru a trimite utilaje în sprijin, dar timp de câteva minute nu a răspuns  nimeni la telefon.

Urmare a situației ivite, s-a luat hotărârea ca la fața locului să fie trimise încă trei autospeciale, un autoturism marca Duster, o șenilată și un autocamion tip ACI, subofițerii având misiunea de a transporta medicul la pacient și de a scoate ambulanța din noroi.

Între timp, autoritățile locale au răspuns apelurilor telefonice și au trimis în ajutor un buldoexcavator și un autoturism de teren. Medicul de pe ambulanța T.I.M. și-a continuat deplasarea la caz folosind un autoturism de teren, iar la ora 06.45 a ajuns la pacient. La ora 06.50, medicul a constatat și declarat decesul pacientului, conform procedurilor legale în vigoare.

Ulterior, la ora 07.14 ambulanța T.I.M. Vaslui a ajuns la locul intervenției, iar la ora 07.15 s-a dispus retragerea din dispozitiv.