Autorităţile vasluiene se declară pregătite pentru venirea iernii

Autoritățile județene și locale se declară pregătite să întâmpine iarnă care se apropie. Pentru a nu mai fi surprinse de ninsori, s-a trecut la achiziționarea de materiale antiderapante, carburant, piese de schimb. Utilajele de deszăpezire sunt pregătite, iar pe unele drumuri vor fi montate și parazapezi.

La Consiliul Județean Vaslui, a avut loc o prima ședința de lucru a comandamentului de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a declarat că  autoritățile  sunt pregătite pentru iarnă.

„Suntem pregătiţi pentru perioada de iarnă. Serviciul de deszăpezire şi Comandamentul de iarnă au avut în această săptămână o întâlnire, am discutat toate lucrurile pe care trebuie să le facem. Am achiziţionat atât sarea cât şi nisipul care sunt necesare pentru două treimi din perioadă, se fac achiziţii în continuare. Noi, având o societate comercială, SC Lucrări Drumuri şi Poduri, cu ea derulăm lucrările şi este pregătită, alături de prestatorii cu care au contracte, să facă faţă intemperiilor. În premieră, anul acesta, la trei ani de când sunt vicepreşedinte, am reuşit să punem şi nişte parazăpezi, un lucru care va face să mai facem nişte economii. Pe această cale, fac apel şi colegilor primari, să facem împreună ca viabilitatea drumurilor să o facem împreună. Am avut o discuţie şi cu Direcţia de Sănătate Publică, am cerut o listă cu gravidele şi cu persoanele dializate, să avem în atenţie acele zone, astfel încât să nu avem probleme. Considerăm că suntem pregătiţi! Vom vedea, în urma intemperiilor, dacă este şi adevărat”, ne-a declarat Ciprian Trifan. Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean trebuie să asigure deszăpezirea pe aproximativ 1.000 km de drumuri judeţene, dar monitorizează şi modul în care primăriile se pregătesc pentru venirea iernii.

Pregătit pentru venirea iernii se declară şi edilul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl. Nu vreau să se mai întâmple ce s-a întâmplat în comandamentul de iarnă de anul trecut, când eram şi nu eram, aveam şi nu aveam, eram aşa de pregătiţi, încât unii colegi îmi arâtau pe laptop. Doar că eu trăiesc  în lumea virtuală: vreau să văd stocurile de nisip, vreau să văd contractele cu utilajele, vreau să văd graficele de serviciu, să număr lopeţile şi oamenii, să văd că ai pus antigelul la maşini, cauciucurile de iarnă. Asta înseamnă pregătire, nu doar declaraţii. Pentru că într-o noapte te trezeşti cu ninsoare, cu zăpada pe stradă, şi dacă începi să te plângi că nu ai una sau alta, atunci nu se cheamă că eşti pregătit! Le-am atras atenţia tuturor  să pună la punct toate detaliile legate de venirea iernii, să fim foarte atenţi şi să nu existe blocaje pe străzi, atât celor de la Aquavas, celor de la Goscom, de la Transurb”, a spus Vasile Pavăl, precizând că a luat foarte în serios pregătirile pentru iarnă.