Asociația Empatic, Moș Crăciun pentru copiii și bătrânii din Vetrișoaia (galerie foto)

Magia Crăciunului aduce bucurie, lumină și speranță, dar pentru mulți copii, această magie poate părea inaccesibilă.   Cu dorința de a aduce bucurie în cât mai multe case, Asociaţia Empatic din Vaslui a derulat și în acest an campania umanitară ”Fii și tu un Moș Crăciun! Pune în cutie un strop de bucurie”. prin care a făcut apel la solidaritate, pentru a veni în sprijinul copiilor şi bunicilor din mediul rural. Câteva companii s-au aliat campaniei și au făcut donații , dar s-au aliat campaniei și zeci de persoane fizice, precum și clase întregi din școlile vasluiene.

Duminică, 17 decembrie, voluntarii  Asociației Empatic Vaslui și-au unit forțele pentru a aduce căldură și bucurie în casele copiilor din familii defavorizate. De la o astfel de acțiune nu putea să lipsească nici Moș Crăciun, la vederea căreia fețele tuturor, mari și mici, au devenit radioase.  În periplul lor, din casă în casă, voluntarii au fost însoțiți și ajutați să identifice casele în care nu ajunge Moșul de reprezentanții primăriei, în frunte cu primarul Corneliu Stângă.

” Fiecare copil și fiecare bătrân merită să simtă căldura și iubirea Crăciunului, indiferent de situația în care se află.  Știu din experiența anilor trecuți că, împreună, putem face ca această perioadă să fie magică pentru fiecare copil, iar celor bătrâni să le oferim speranță și să le arătăm că nu sunt singuri.

Nu pot decît să le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acest demers, fie că a fost vorba de sponsorizări în bani, care ne-au permis să pregătim pungi cu dulciuri și pungi cu alimente,  fie că a fost vorba de pachete  cadou. Numărul celor care s-au implicat în campania noastră este prea mare pentru a-i nominaliza, dar nu putem să nu le mulțumim copiiilor și cadrelor didactice de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui, de la Școala ” Constantin Parfene”  Vaslui și celor de la Școala ”Vasile Alecsandri” Vaslui, Domnului Cristian Doroftei și VelaElectric Vaslui, și, nu în ultimul rând, voluntarilor noștri inimoși. Tuturor  vă mulțumim pentru că faceți diferența în viețile noastre,  pentru că ne ajutați să răspândim căldură și iubire în această perioadă specială a anului. Fie ca bucuria și generozitatea să vă însoțească în această sărbătoare a Crăciunului!” – Mihaela Zărnescu, președintele Asociației Empatic