Așa se sfidează poliția: beat și fără permis, pe drumurile din județ

 Poliţiştii au reţinut un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Muntenii de Sus, acesta fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni contra siguranţei circulației pe drumurile publice.

În ziua de 29 noiembrie, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui l-au identificat pe I. Pavel, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în comuna Muntenii de Sus. Acesta conducea o autoutilitară pe D.J. 244 K, pe raza localităţii de domiciliu, având număr de înmatriculare provizoriu. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că perioada de valabilitate a autorizației provizorii de circulație era expirată, iar bărbatul avea permisul de conducere reţinut fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 Bărbatul a fost reținut de polițiștii Biroului Rutier Vaslui pentru o perioadă de 24 ore şi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

I.Pavel a mai fost reţinut de poliţiştii Biroului Rutier Vaslui în luna mai a.c., pentru săvârșirea a două infracțiuni de refuzul prelevării de mostre biologice şi a unei infracţiuni de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. În acest an, pe numele acestuia, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, Poliției orașului Negrești și Postului de Poliție Muntenii de Sus au întocmit dosare penale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra siguranţei circulației pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.