ANUNŢ  PRIMĂRIA VASLUI: În atenţia contribuabililor  persoane fizice şi juridice

 

În vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee şi în spaţiile de aşteptare şi pentru evitarea răspândirii infecţiei cu COVID-19 (coronavirus), rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin mijloace electronice de plată: internet banking, respectiv online prin ghiseul.ro

  1. Serviciul de internet banking oferă posibilitatea efectuării unei game largi de operaţiuni prin simpla accesare a unui website securizat pus la dispoziţie de către instituţia financiar bancar aleasă;
  1. Persoanele fizice şi persoanele fizice autorizate pot achita toate obligaţiile fiscale locale datorate şi prin site-ul ghiseul.ro, operat de către Centrul Naţional pentru Managementul Societăţii Informaţionale. Acest site este securizat la înalte standarde privind tranzacţionarea pe bază de carduri bancare.

Ghiseul.ro oferă posibilitatea de a plăti online cu cardul, parțial sau total taxele si impozitele locale, precum şi amenzile contravenționale, iar dovada plății se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Municipiul Vaslui, prin S.N.E.P. (Sistemul Naţional Electronic de Plată) pune la dispoziţia utilizatorilor 2 secţiuni:

  • una de plată cu autentificare, fiind necesare date de logare. Pentru a obţine aceste date, accesaţi secțiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagină ro si parcurgeți etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”. Pentru a vă achita obligaţiile, vă veţi autentifica în sistem, prin accesarea site-uluiwww.ghiseul.ro, veţi introduce numele de utilizator şi parola, selectând obligația de plată pe care doriți să o achitați.
  • şi cealaltă, fără autentificare. Pentru secţiunea de plată fară autentificare nu sunt necesare credenţiale (nume de utilizator şi parola), însă nu este disponibilă consultarea în timp real a obligaţiilor de plată şi istoricul tranzacţiilor, astfel putând fi plătite doar taxe şi impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Pentru informații suplimentare, puteţi să ne contactaţi prin e-mail-ul instituţiei.

De asemenea, conturile IBAN în care puteţi efectua plata impozitelor şi taxelor locale sunt disponibile online pe site-ul instituţiei www.primariavaslui.ro.