Amenzi de 1.630.000 lei, aplicate în 2018 de ITM Vaslui, pentru munca ”la negru”

Joi, 28 martie, în cadrul ședinţei ordinare a Colegiului Prefectural, Carmen Traglă, reprezentanta Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, a făcut o analiză a activității instituției în domeniul relațiilor de muncă din 2018.
”În anul 2018 au fost identificate 93 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 82 persoane lucrau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, pentru 5 persoane contractele individuale de muncă nu a fost transmis cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activiității, 2 persoane aveau contractele individuale de muncă suspendate însă desfășurau activitate, iar 4 persoane lucrau în afara programului de lucru stabilit în contractele individuale de muncă cu timp parțial. Pentru persoanele identificate fără contracte de muncă, pentru netransmiterea cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activiității a contractelor, persoanele care lucrau deși aveau suspendate contractele individuale de muncă angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, iar pentru persoanele care lucrau în afara programului de lucru stabilit în contractele individuale de muncă cu timp parțial amenzile aplicate au fost de 10.000 lei pentru fiecare persoană identificată. Valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în anul 2018 a fost de 1.630.000 lei”, a spus Carmen Traglă.
În aceeași ședință, Nelu Sava, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui, a prezentat un raport cu privire la activitatea desfășurată de instituție anul trecut și  
au fost aprobate Planul de acţiuni al judeţului Vaslui pe anul 2019, pentru realizarea obiectivelor derivate din Programul de Guvernare și Lista tipurilor de raportări a membrilor Colegiului Prefectural către Instituţia Prefectului – judeţul Vaslui .
De asemenea, prefectul Eduard Andrei Popica a supus aprobării membrilor Colegiului Prefectural proiectul de hotărâre privind măsurile în domeniul siguranței alimentare, ordinii publice și siguranței populației în perioada sărbătorilor pascale.
La ședință au participat directori sau reprezentanți ai acestora din instituțiilor descentralizate, precum și subprefectul Mircea Gologan.