Adrian Porumboiu: „Cîțu spune că antreprenorul român e un erou, eu spun, ca antreprenor, că sunt un bou”

Contre dure între mediul de afaceri din România şi premierul Florin Cîțu, după cel din urmă i-a făcut pe antreprenorii români eroi. Într-o intervenţie la un post de televiziune, Adrian Porumboiu explică faptul că o bancă românească l-a favorizat pe controversatul Plahotniuc atunci când firma să, Trans-Oil a preluat creanțele firmei administrat de Adrian Porumboiu. Adrian Porumboiu a explicat cum a fost luat de statul român de bou, asta în pofida faptului că, susţine el, a plătit peste 500 de milioane de euro la bugetul general:

„Numai în ultimii 6 ani productivi ai mei, am plătit peste 500 de milioane de euro la bugetul statului. Bancă a statului, Eximbank l-a favorizat pe Plahotniuc, mai exact firma să Trans-Oil. Miza a fost o cesiune de creanță”, susține Porumboiu.

Trans-Oil a dispărut, iar Eximbank s-a îndreptat asupra mea, deși e clar că au favorizat firma lui Plahotniuc. Nu mă victimizez, dar când am văzut cum premierul Cîțu spune că antreprenorul e un erou, n-am mai rezistat. Eu spun că antreprenorul român e un bou. Practic, am vândut afacerea mea după ce Ponta și Daniel Constantin m-au amendat cu 17 milioane de euro. Ca să reziste firmele, au vândut către Trans-Oil. Acum văd că statul, prin Eximbank, sprijină pe oricine decât pe antreprenorii români. Cum să spui tu, Cîțu, că suntem eroi?”, a replicat Porumboiu.