Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Acum: Scandal uriaș între Comcereal și localnicii din Șuletea și Jigălia - Ziarul de Vaslui

Acum: Scandal uriaș între Comcereal și localnicii din Șuletea și Jigălia

Scandal uriaș acum la Șuletea, unde  Comcereal SA Vaslui a trimis utilajele pentru a distruge aproximativ 650 ha teren arendat de la localnici, cultivat cu grâu, floarea soarelui și porumb. La fața locului au fost chemate mai multe echipaje de poliție și jandarmi.

În timp ce reprezentanții Comcereal își justifică acțiunea ca un gest firesc, afirmând că întreaga cultură a fost compromisă de secetă, localnicii sunt revoltați, susținând că societatea îi va lăsa ”fără pâine” în acest an, astfel încât s-au adunat de la primele ore ale dimineții, cu autovehiculele și  utilajele agricole personale, hotărăți să blocheze intrarea pe tarlalele cultivate a utilajelor agricole ale Comcereal.

Oamenii se află în litigiu cu firma şi susţin că de doi ani nu şi-au mai primit banii pentru suprafeţele date în arendă. Anul acesta ei au cultivat pe cont propriu pământurile, reclamând că prin erbicidare le vor fi distruse culturile.

Potrivit mai multor săteni din Şuletea, după ce au denunţat contractele de arendă, pentru nerespectarea clauzelor, anul acesta, au decis să-şi exploateze singuri suprafeţele de pământ sau prin intermediul altei societăţi agricole.

De celaltă parte, reprezentaţii întreprinderii agricole susţin că acţiunile lor sunt legale, pentru că lucrează un teren în baza unui contract valabil.

După o serie de discuţii, proprietarii terenurilor au stabilit o întânire cu vechiul arendaş, pentru a lămuri situaţia juridică a pământului