Acțiuni pentru siguranța traficului rutier. Peste 100 de amenzi aplicate

Pe parcursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni organizate pe raza județului Vaslui, polițiștii au identificat în trafic 101 de conducători auto care au călcat peste măsură pedala de accelerație. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat ieri, pe raza județului o acțiune pe linia respectării regimului legal de viteză, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere și, mai ales, pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a încălcării regulilor de circulație.

În cadrul acțiunii polițiștii au controlat peste 150 de autovehicule, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea 101 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. Cele mai mari viteze înregistrate de aparatele radar au fost de 135 km/h, pe raza localității Strâmtura și 122 km/h, înregistrată pe raza localității Sârbi.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, 5 dintre acestea fiind reținute pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h.

Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiști pentru prevenirea producerii unor drame pe șosele, prin temperarea elanului unor șoferi care, din inconștiență ori teribilism, apasă peste măsură pedala de accelerație.

Pentru un trafic rutier mai sigur, pentru a evita victimizarea prin accidente de circulație, participanții la trafic trebuie să respecte cu strictețe semnificația indicatoarelor rutiere și normele de circulație. Doar astfel puteți proteja viața dvs., a celor dragi și viețile celorlalți participați la trafic!!

— Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

— Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

— Folosiți corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă!

— Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba

despre pietoni sau alte vehicule!

— Folosiți centura de siguranță — vă poate salva viața în caz de accident;

— Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice;

— Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți! Planificați-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriți din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde și a vă reface forțele!

— Acordați un plus de atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate, la depășirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulați, pentru a putea în orice moment manevra și opri în deplină siguranță autoturismul, dacă situația o impune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.