Accident extrem de grav la Scânteia. Trei persoane au murit pe loc

Un accident extrem de violents-a produs în această după-masă în localitatea Scânteia, pe DJ248. Trei persoane au murit pe loc, după ce un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent.

Un TIR a lovit un autoturism marca Opel în care se aflau cinci persoane. Mașina era condusă de o șoferiță începătoare în vârstă de numai 18 ani. Trei persoane din Opel au murit pe loc, este vorba doi bărbați și o femeie din Țibănești (Iași), iar celelalte două din autoturism au fost rănite, fiind transportate de urgență la spitalul din Iași. Toți cei din mașină erau rude.

Accidentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate. Șoferița nu ar fi acordat prioritate TIR-ului.  Șoferul autocamionului a suferit o sperietură zdravănă, dar este teafăr. În urma impactului violent, Opelul a lovit o troiță pe care a scos-o din pământ, apoi a ricoșat în poarta unei ferme.

„În jurul orei 13.00, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier care a avut loc pe DJ 246, la ieșirea din localitatea Scânteia, în care au fost implicate un tir și un autoturism. În urma accidentului, 3 persoane au decedat. În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

„ISUJ Iași intervine pe raza localității Scânteia la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism, soldat cu 5 victime. La sosirea echipajelor, la fața locului s-a constat faptul ca 3 victime prezintă leziuni incompatibile cu viața, iar celelalte 2 sunt conștiente. Se intervine cu 2 autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Situația este în dinamică”, au declarat reprezentanții ISU Iași.