Accident extrem de grav la Crasna. A fost activat PLANUL ROȘU!

Duminică seară, la ora 19:30, un apel la 112 anunţa un teribil accident petrecut la ieşire din localitatea Șapte Case. Opt victime! La Pompieri s-a dat alarma, la Ambulanţă, la fel. În numai câteva minute, s-a decretat Cod roşu, o procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp.

Planul roşu de intervenţie se activează la solicitarea inspectorului-şef al ISU de către prefectul judeţului în care are loc evenimentul, în baza informaţiilor obţinute de la dispeceratele de urgenţă prin numărul unic de apel 112, de la primele echipaje de intervenţie sosite la locul intervenţiei şi de la sistemele de monitorizare conectate la dispeceratele medicale, dispeceratele ISU, dispeceratele Poliţiei şi ale Jandarmeriei sau la alte dispecerate cu rol în acest domeniu.

Update 1

„Întrucât, din informațiile apelantului ar fi vorba despre mai multe persoane implicate ( ocupanți), la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost trimise 2 autospeciale de descarcarare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și o ambulanță de terapie intensivă mobilă. În sprijinul forțelor din teren, au fost trimise și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. Misiunea este in plină desfășurare” este o primă declarație a purtătorului de cuvânt ISU Vaslui, George Onofreiasa.

Update 2

În accident au fost  implicate două autoturisme, unul înmatriculat în Republica Moldova și unul în Vrancea. Au rezultat 8 victime: una încarcerată  și în stop cardio respirator. A fost  preluată de SMURD-TIM, două alte victime  preluate de SAJ și 5 transportate cu ATPVM . Toate sunt transportate la UPU Vaslui.

Update 3

Șoferul mașinii cu numere de Vrancea a fost declarat decedat. Din verificările și cercetările polițiștilor reiese că mașina înmatriculată în Republica Moldova a intrat pe contrasens, șoferul acesteia fiind vinovat de producerea accidentului

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.