Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
A murit Ioan Gyuri Pascu! Actorul era aşteptat la Festivalul Umorului, de la Vaslui - Ziarul de Vaslui

A murit Ioan Gyuri Pascu! Actorul era aşteptat la Festivalul Umorului, de la Vaslui

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil.  Informația a fost confirmată, pentru AGERPRES, de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Ioan Gyuri Pascu a murit in locuinta fostei sale sotii, din cartierul bucurestean 23 august. Actorul suferea de diabet. La ora 4,00 dimineata i s-a facut rau, iar sotia a sunat la ambulanta. Medicii au incercat sa il resusciteze, insa fara rezultat. Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 5,00 dimineața. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

Pe 8 octombrie, vasluienii îl aşteptau la Festivalul de Umor  “Constantin Tănase”, alături de ceilalţi membri ai trupei “Distractis”, a cărei slogan este “Râdem mai departe!”. Acum actorul nu va mai râde alături de colegii săi, iar umorul românesc a pierdut nu numai un mare om, ci şi un  simbol al satirei politice româneşti.

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, la Agnita, în județul Sibiu. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues şi reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum “O vară de neuitat” – în regia lui Lucian Pintilie, și în “Occident” – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum “Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR1, Antena 1 şi Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport, și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

În 1987 a devenit membru în grupul “Divertis”, alături de care a încântat publicul timp de 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio și televiziune.

La sfârșitul anului 2010, Pascu a suferit un infarct și s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.. În primele luni ale anului 2011 a jucat pe Cadâr în comedia lui Victori Ion Popa, “Take, Ianke şi Cadîr”, mergând într-un turneu prin România.

Pascu s-a întors la Land of Jokes, seria de comedie produsă de o jumătate a distribuției de la Divertis pentru Pro TV, unde a jucat rolul lui Nemuriciul . Întoarcerea sa a amplificat conflictul cu Toni Grecu, care producea o satiră politică pentru același post TV.. În iunie 2011, Pascu și restul echipei Land of Jokes a anunțat despărțirea definitivă de Divertis, ajungând la finalul contractului cu Pro TV. Noua trupă de comedie și-a luat numele Distractis, brandul Land of Jokes rămănând în proprietatea Pro TV-ului, iar în august 2011 a semnat cu TVR 1.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.