65 kg de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat 25 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 6 persoane juridice, autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au constatat 11 infracţiuni și au depistat 15 persoane fizice neautorizate, față de 11 dintre acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 65 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproape 3.500 de lei și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat până în prezent 41 de activități de informare în școlile din țară. Activitățile de instruire vor fi continuate, constituind prioritate pentru polițiști în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.