Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
560 de persoane vor beneficia de sprijin în cadrul unui Centrul Comunitar Integrat inaugurat astăzi la Huși Huși - Ziarul de Vaslui

560 de persoane vor beneficia de sprijin în cadrul unui Centrul Comunitar Integrat inaugurat astăzi la Huși Huși

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la inaugurarea Centrului Comunitar Integrat de la Huși. Centrul a fost înființat de către Fundația Star of Hope România, în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială ”Anastasie Panu” din Huși, prin intermediul proiectului ”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”, finanțat prin POCU.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 38 de luni având o valoare de peste 13 milioane de lei.
Grupul țintă al Centrului din Huși este reprezentat de 560 de persoane, din care 60 sunt elevi, care vor beneficia de servicii educaționale și sprijin social.
De asemenea, aceștia vor primi zilnic o masă caldă, transport gratuit de la școală la centru și de la centru acasă, rechizite școlare, sprijin la teme și subvenții.
Din totalul beneficiarilor, alte 286 de persoane vor avea acces la cursuri de formare profesională și ocupare.
Pentru persoanele care au abosolvit deja aceste cursuri au fost oferite subvenții în valoare de 5 lei pe oră și au fost organizate câte 2 concursuri cu premii în valoare de 3.000 lei respectiv 2.500 lei.
Tot în cadrul proiectului, 62 de persoane vor fi certificate în competențe antreprenoriale, iar 11 persoane beneficiare au înființat 11 start-up-uri prin schema de ajutor de minimis.
Grație acestui centru, 90 de persoane sunt beneficiare de servicii de igienizare a locuintei, alte 10 persoane au fost beneficiare de renovarea locuințelor, iar la 64 de persoane li s-au oferit cu titlu gratuit servicii juridice pentru reglementarea unor acte sau pentru obținerea drepturilor de asistență socială.
De asemenea, 430 de persoane vor beneficia de servicii medicale de oftalmologice, iar 80 de vârstnici sunt incluși într-un program de servicii de îngrijire la domiciliu.