36 de vasluieni au rămas fără permis, din cauza vitezei

La sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. În cadrul acţiunii, poliţiştii au folosit echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea acestora.

În cadrul acţiunii, poliţiştii vasluieni au aplicat 375 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 155.205 de lei. Din numărul total de sancțiuni, 254 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Cea mai mare viteza înregistrată cu aparatul radar a fost de 171 km/h, pe raza comunei Micleşti.

De asemenea, polițiștii au reţinut 36 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h. Totodată, au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Atenţie, viteza ucide!

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.