Proiect editorial 100 DE ANI – 100 DE CĂRŢI

Ziua de 27 martie – dată cu profunde semnificaţii pentru istoria poporului român, va fi marcată la Vaslui, în anul în care întreaga Românie îşi celebrează Centenarul, printr-un proiect editorial inedit: „100 de ani – 100 de cărţi”.

Cele 100 de cărţi de istorie (tipărite în 160 de volume) sunt consacrate integral Marii Uniri, venind să sărbătorească editorial împlinirea a 100 de ani de la acest eveniment. Proiectul a fost gândit pentru a oferi o imagine amplă şi adevărată asupra Marii Uniri din 1918, constituind o mărturie peste timpuri a unui efort istoriografic de lungă durată şi cu rezultate demne de aprecierea contemporanilor.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui au ales ca toate aceste volume cu conţinut istoric să fie puse la dispoziţia elevilor vasluieni prin intermediul bibliotecilor unităţilor de învăţământ, proiectul editorial urmărind nu doar marcarea Centenarului Marii Unirii, ci câştigându-şi astfel şi un profund conţinut educaţional.

„Mica bibliotecă” de istorie naţională a prins contur mulţumită contribuţiei istoricilor noştri la cunoaşterea evoluţiei poporului român, la cultivarea conştiinţei naţionale, la susţinerea luptei pentru unitate naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.