Încep Zilele Teatrului Tânăr, la Vaslui

În perioada 22-24 septembrie, Sala ”Valentin Silvestru” a Casei de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui găzduiește cea de-a doua ediție a Zilelor Teatrului Tânăr, manifestare organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), sub egida Consiliului Județean Vaslui. În cadrul acestei manifestări, în fiecare seară, începând cu ora 19.00, vasluienii vor putea vedea piesa  “Încerc și tot în cerc”, în regia lui Sorin Poamă

Actorii (tineri vasluieni, liceeni și studenți)  sunt și autorii scenariului, piesa fiind realizată pe baza unui concep demarat în urmă cu cinci ani de actorii Sorin Poamă și vera Ion, în cadrul proiectului ”Scrie despre tine”.

Piesa redă drama a doi tineri, care provin din medii diferite, dar au același vis, de a urma facultatea de actorie. Se lovesc de prejudecățile adulților, pe marginea acestui ”duel” între  generații fiind brodat întreg conflictul poveștii.
“Este o piesă care vine din realitatea lor, a tinerilor, din felul în care privesc problematica socială din jur și lucrurile care-i reprezintă. Scenariul, unul cu totul original,  este o contribuție colectivă a acestor tineri, mie revenindu-mi doar rolul de a aduna gândurile lor și a le canaliza într-un tot coerent. Sunt încântat de oamenii pe care i-am găsit aici, împreună cu care putem închega o trupă de teatru, și, sunt sigur, unii dintre ei vor ajunge cândva să joace pe scene importante ale teatrului românesc”, a spus regizorul Sorin Poamă.
“Aceasta a fost și ideea, să încurajăm tinerii să se descopere pe sine și să-și exprime liber talentul de actor. Sunt sigur că, în viitor, vom reuși să avem o trupă de teatru formată din artiști locali, și chiar și unii dintre cei care acum au deja o carieră în acest domeniu vor fi bucuroși să ni se alăture în acest proiect. Publicul vasluian merită acest lucru, iar felul în care îmbrățișează spectacolele prezentate în cadrul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” sau cu alte ocazii dovedește din plin acest lucru”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.