Patru premii naţionale pentru scriitorul vasluian Cornelius Drăgan

“Muşcătura fluturelui japonez”, cartea de debut a vasluianului Cornelius Drăgan, “înghite”  premii peste premii  şi  în 2017, dar tânărul  vasluian îşi confirmă  talentul  şi în alte zone literare.  Astfel, duminică,  28 mai, aceasta a obţinut Premiul III la secţiunea “proză scurtă” a Festivalului-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene”, concurs organizat la Suceava, în memoria scriitorului Eusebiu Camilar. Cornelius Drăgan nu a fost prezent la premiere, nereuşind să ajungă în timp util de la Vişeul de Sus, unde a primit un alt Premiu III, la secţiunea “volum”, a Festivalului   naţional literar Armonii de primăvară . Un premiu preţios, în contextul în care volumul de debut al poetului vasluian a intrat în competiţie cu  numeroase volume semnate de scriitori consacraţi, de anvergură, membri cu state vechi în Uniunea Scriitorilor.

“Faptul că un volum de  debut a reuşit această performanţă, pentru mine este extrem de important.  Preşedintele juriului a fost Ioan Moldovan,  un poet consacrat şi o voce în domeniu, iar un  premiu acordat de dumnealui este un lucru deosebit”, ne-a spus Cornelius Drăgan.

Cele două premii de la sfârşitul acestei săptămâni vin la scurt timp după ce scriitorul vasluian “a cules” alte premii importante. Astfel, pe 19 mai, cu volumul “Muşcătura fluturelui japonez”, acesta a obţinut Premiul special la secţiunea “debut cu volum de poezie” a Festivalului  naţional de poezie „Virgil Carianopol” Caracal,  una dintre cele mai apreciate  competiţii literare la nivel naţional.

Şi tot pe 19 mai, Cornelius Drăgan a obţinut Mentiune, la secţiunea “teatru” a Festivalului-concurs naţional de cultură şi literatură „Primăvara albastră”, de la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.

Tânărul vasluian, economist la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilui (DGASPC) Vaslui, are 35 de ani, este pasionat de pictură, artă fotografică, literatură, are un copil de câţiva anişori şi scrie în puţinul timp liber pe care îl are la dispoziţie. O face cu sinceritate şi cu sensibilitate, aşa cum se exprimă şi în viaţa de toate zilele, iar despre premiile primite pentru poezie şi, mai nou, pentru proză şi teatru, ne-a spus că sunt “neaşteptate”.

“Toate aceste premii sunt pentru mine o mare surpriză. Cele patru premii naţionale obţinute pentru volumul de debut în poezie, volum care nu ar fi apărut fără sprijinul Editurii Junimea, căreia îi mulţumesc, sunt mai mult decât onorante, aşa cum sunt şi premiile obţinute în acest an pentru proză scurtă şi pentru teatru scurt, “teritorii” oarecum noi pentru mine. Aprecierea membrilor fiecărui juriu de concurs, oameni de referinţă în literatura română contemporană, este pentru mine un semn că merg pe drumul cel bun. Nu pot decât să le mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată, mulţumiri care se adresează şi organizatorilor festivalurilor şi concursurilor literare din România”, ne-a mai spus Cornelius Drăgan.

One thought on “Patru premii naţionale pentru scriitorul vasluian Cornelius Drăgan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.