11 noiembrie – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

          În data de 11 noiembrie, sărbătorim Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Cu această ocazie, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități – Sucursala Vaslui, maior Rusu Daniel, pe platoul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL”, a conferit, diplome de mulțumire pentru eforturile depuse în misiunile executate și pentru sprijinul acordat în îndeplinirea scopului asociației.           Pe 11 noiembrie 2003, Armata României a pierdut primul militar în teatrul de operaţii din Afganistan. Denumită inițial „Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului.

„Ziua Armistițiului” este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar și în state europene. România s-a alăturat acestor state în anul 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea și completarea OUG nr. 82/2006 și ulterior prin Legea 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

Activitatea s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor impuse  de limitarea infectării şi răspândirii virusului SARSCoV-2. La mulți ani Veteranilor din Teatrele de Operații!