Mesajul prefectului, Isabel Bogdan, cu ocazia Zilei Naționale a României

Se împlinesc 98 de ani de când la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918 s-a desăvârşit, într-o atmosferă înălţătoare, cel mai însemnat act din istoria milenară, dramatică şi eroică a poporului român.

A fost momentul când într-o atmosferă de vibrantă însufleţire patriotică, Marea Adunare Naţională a votat în unanimitate istorică realizarea statului național unitar român. A fost ziua în care visul de veacuri al neamului românesc de a trăi într-o singură ţară s-a împlinit.

De Ziua Naţională ne aducem de fiecare dată aminte şi îi omagiem pe toţi cei care au contribuit şi s-au jertfit pentru realizarea acestui măreţ ţel şi care nu şi-au pus niciodată interesele personale în faţa intereselor naţiunii române. Cei care au înfăptuit Unirea ne-au învăţat ce înseamnă solidaritate, dăruire, curaj şi mai ales modestie.

Faptul că, de aproape 2000 de ani, suntem mereu aici şi mereu aceiaşi, nedoborâţi de viforul istoriei ce a încercat să zădărnicească ctitorirea edificiului nostru naţional, spune multe despre poporul nostru şi despre ceea ce el poate reprezenta în istorie.

Nu ne-am dorit niciodată să fim apărători ai întregii Europe, nu ne-am luptat pentru a fi eroi, nu am fost ospitalieri doar pentru a-i impresiona pe cei ce au venit în pace, ci, pur şi simplu, aşa suntem noi, românii.

Trebuie să promovăm simbolurile şi valorile noastre pentru că acestea ne asigură identitatea şi ne dau sentimentul că aparţinem acestor locuri.

De Ziua noastră Naţională vă doresc tuturor să privim în urmă cu dorul pentru martirii neamului nostru, să trăim un prezent pe care, după atâtea veacuri, îl putem plăsmui după vrerea noastră, ca, mai departe, să putem construi un viitor asemenea unui vis frumos, numit România!

La mulţi ani dragi vasluieni, la mulţi ani România!

 

                                                                  Prefectul județului Vaslui,

                                                                               Isabel Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.