1 decembrie, la Vaslui (galerie foto)

Oficialităţile judeţului, parlamentari, şefii serviciilor descentralizate, reprezentanţi ai unor structuri neguvernamentale şi cei ai partidelor politice, s-au întâlnit pe 1 Decembrie, în Centrul Civic pentru a marca Ziua Naţională a României într-un cadru festiv, alături de vasluieni.  Potrivit tradiției din ultimii ani, participanților li s-au împărțit stegulețe și baloane, dar și colaci și ceai cald.

Întălnirea a debutat cu intonarea Imnului României, după care un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă. Vasile Pavăl, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, Eduard Popica, prefectul judeţului şi subprefectul Mircea Gologan, au vorbit despre însemnătatea actului istoric al Unirii şi le-au urat vasluienilor la mulţi ani.

Discursurile oficialităţilor au fost urmate de depuneri de coroane şi un ceremonial militar, totul sub ochi a peste căteva sute  de vasluieni care au venit pentru a fi alături de reprezentanţii lor în această zi de sărbătoare.

Începând cu ora 12.30, vasluienii s-au mutat în sala de spectacole a Casei de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui, pe scena căreia s-a desfășurat un spectacol susținut de Ansamblul “Hora Vasluiului”, de Orchestra ”Rapsodia Vasluiului” și de invitatul special al acestei zile, Petrică Mîţu Stoian. (Mihaela Zărnescu Foto: Liviu Buculeasa, Bogdan Raba)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.