Ziua Unirii, sărbătorită în avans la Solești

Primăria Solești, Scoala Gimnazială “Theodor Rosetti” Solești și Căminul Cultural “Elena Cuza” în parteneriat cu Muzeul Județean ”Ștefan Cel Mare” Vaslui, Școala nr. 1 Pușcași și Palatul Copiilor Vaslui, au organizat simpozionul județean “Elena Cuza și Unirea”
In cadrul simpozionului au prezentat comunicări dr Laurențiu Chiriac – Muzeul județean Vaslui, prof. Mihaela Moisă , Școala Pușcași, prof. Ioan Bojoagă – Școala Solești și Maricica Isac – Școala Solești.
Simpozionul a fost urmat de un momentul artistic, susținut de un grup de copii de la Școala Pușcași, îndrumați de prof. Diana Cristina Păduraru, și Maria Leonte, care au prezentat piesa de teatru “Moș Ioan Roată și Unirea”, de recitatorul Dan Ailincăi din Văleni, de solista de muzică populară Laura Rotaru, de la Palatul Copiilor Vaslui , îndrumată de prof. Adrian Călin.
Partea a doua a activității s-a derulat în curtea Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, acolo unde își odihnește somnul de veci Prima Doamnă a României, Elena Cuza. Preotul paroh a ținut o slujbă de pomenire, urmată de depunere de coroane și, în final, toți cei prezenți, acompaniați de rapsodul popular Ioan Luca, s-au prins în “Hora Unirii”.
Organizatorii acestui eveniment cultural au fost Maricica Isac , secretara Școlii Gimnaziale “Theodor Rosetti” Solești și Costel Adam, directorul Căminului Cultural “Elena Cuza” Solești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.